söndag 30 september 2012

helgen susar förbi...

Dessa helger går så fort. Såg fram emot en hel helg tillsammans med min familj, kan inte förstå att den redan är slut. Två dagar som bara har försvunnit. Igår gick hela förmiddagen till friidrott och idag har det gått i fotbollens tecken. Så nu har båda tjejerna spelat sina sista matcher för säsongen, båda lagen slutade på andra plats i serien. BRA JOBBAT!!! Så nu blir det ett litet uppehåll, tror det blir lite längre för Alice än för Bella, vet inte riktigt än men det är en välförtjänt vila de har framför sig.
Måste ju även berätta om grabbarnas dagis-vecka. Första veckan på dagis har gått väldigt bra. De verkar trivas med både kompisar, nya leksaker och med de vuxna vilket känns helt otroligt bra. Till och med sovstunden har gått helt smärtfri. Tänk er själva att gå inpå ett helt nytt främmande ställe och lägga sig på madrasser tillsammans med ca 8 barn och bara sova... De är vana med att sova i vagnen ute om dagarna där de alltid somnar själva och utan problem kan sova ca 2 timmar. Första dagen var det lite bus och de hade svårt att komma till ro men till slut sov de men endast typ 30 min. Richard hade då frågat om det här med vagn men då var man tvungen att ha med sig en själv vilket inte är ett stort hinder men när man kört bil varje dag till dagis så är det skönt att slippa dra på den oxå. Det var skillnad när vi bodde i stan och vi gick till dagis, då hade vi alltid vagnen med oss och på det dagiset sov alla barn ute i vagnar. Dagen efter tog Richard med sig vagnen uti fall att men då går grabbarna in och lägger sig och somnar nästan omgående och sover i 1.5 timma! Det var den inskolningen det, barn är ganska flexibla va? Så efter det var de kommande två dagarna inga problem och i fredags fick Richard lämna dem själva hela dagen och det gick helt utmärkt. Känns så skönt att det funkar, inte för jag trodde annat men det är mycket med kemin mellan barn och vuxen som måste stämma och det verkar funka.
Imorgon ska jag lämna för första gången och då är det första dagen som inte är inskolning utan nu är det på riktigt, hoppas det går lika bra för mig.
Richard jobbar på med altanen och idag har han satt alla lampor i takfoten, att det kommer bli fint!!!! Ni kommer att få se hur långt kommen altanen är så småningom.
/Linda

2 kommentarer:

Sandra på Ön sa...

Helgerna går alldeles för fort. Barn är verkligen flexibla. Skönt att det går så bra för dem. För oss såg det ut att lätta lite i fredags. Nyfiken på bygget :) Kram

johanna-tvillingmamma sa...

vad skönt att det gick bra för grabbarna!