måndag 9 juli 2012

ösregn, åska, hundträning och bad...

Vilka dagar vi haft, vädret har verklen spelat oss ett spratt. Man vet aldrig hur det kommer att bli. Igår när vi vaknade öste regnet ner, vi som hade blivit förvarnade om åska och kraftigt regn under natten. Jag drog ut alla kontakter och tyckte mig vara väl förberedd för ett åskväder. Detta spelade ju inte så stor roll då  ingen åska kom. Jag skulle skjutsa runt Bella och Alice på förmiddagen så först till Bergebo för att lämna Alice hos Ellen och sedan vidare in till Västervik där Bella skulle vara hos Ida och även sova över där. Denna bilfärd kommer jag sent glömma, jag såg knappt motorhuven så mycket regnade det och åskan blixtrade och dundrade om vart annat. När jag kom ut till E22 kunde jag endast köra i 50 och inte en enda omkörning trots mycket trafik, detta säger en hel del om sikten. 
Hemma var det strömlöst och telefonen gick sönder på första knallen. Så nu sitter den gamla hederliga telefonen i jacket igen, den klarar allt. 
Vi hade bestämd sedan tidigare att vi skulle till misterhults skärgård för att träna lite hund. Vi hade sett att vädret skulle klara upp men regnet fortsatte att vräka ner så vad gör man. Man packar in vagn, hundar och regnkläder för ska man träna så ska man. Då det regnade så pass lämnades kameran hemma, tyvärr.... Då vi kommer fram spricker himlen upp och en helt underbar eftermiddag/kväll väntar oss. Det var så vackert med klippor och skär, skulle ha kunnat fått kanonkort, men så är det ibland. Träningen gick i varje fall hyfsat då vi inte har tränat hundarna så mycket som vi kanske borde och det var väldigt länge sedan de tränades på vatten. Grabbarna tyckte det var väldigt kul att krypa omkring bland de blöta klipporna. De var skitiga från topp till tå och blöta ända in på skinnet. Så en välbehövlig dusch blev det när vi kom hem trots att de var sent  när vi kom hem så tyckte de att det var helt ok att duscha. Efter duschen körde de järnet i 10 minuter sen välling och sedan sov det gott.

Idag vaknade vi i stället till en stålande sol och helt vindstilla. Då det bara var Alice, jag och grabbarna hemma så vi  bestämde oss för att idag blir det sjön. Så efter lunch begav vi oss till Kogaren och det var välbehövligt då vi hade 28 grader i skuggan och nästan smälte bort. Grabbarna badade en lång stund och plaskade i vattnet. Men då solen stekte på så pass och jag tyckte nästan att grabbarna såg lite röda ut framför allt Hugo som var röd om kinderna tyckte jag att två timmar fick räcka.
Som tur var hade de inte bränt sig för när de hade sovit fanns inte de röda kvar, förmodligen var han "bara" väldigt varm. I vilket fall så räckte nog den solen för dem. Tycker det är svårt med solen, jag smörjer in dem från topp till tå och de har kläder men det är svårt ändå. Är rädd för att de ska bränna sig.


Jag behövde aldrig åka efter Bella i stan idag utan Eva körde ut henne. Det var väldigt snällt då det inte alltid är kul att köra på grabbarna på kvällen då jag vill ha dem i säng skapligt. Så klart var vi ju tvungna att fika så Alice sprang upp i skogen och plockade blåbär till sommarens första blåbärspaj. Den första smakar alltid så bra. Jag bara älskar blåbär! 
Hade tänkt att vi skulle kunna sitta ute och äta så fram med dynor, men då från en nästan klarblå himmel bara öppnar sig himlen och ner faller en riktigt åskskur.... Ibland går det väldigt fort. Åskan kom dock inte förrän efter någon timme och så hade vi strömlöst igen. Nu är strömmen tillbaka igen och vi hoppas på att vi får behålla den ett tag till. 
Även om vi tycker att det har regnat mycket här under förra dygnet så är jag glad att vi inte bor i Målilla eller Hultsfred där det har kommit så mycket regn att det är översvämningar och vägar som försvunnit. Fy vad hemskt och det är inte många mil här ifrån. Här rinner bara bäcken med en väldig fart igen.
/Linda

Inga kommentarer: