söndag 3 juni 2012

1-årskalas

Nu har vi firat Hugo och Victors första födelsedag och som tur var så hade ingen feber utan alla var pigga och glada. Vi hade lite förberedelser kvar, Bella och Alice var till stor hjälp och tyckte det här med kalas skulle bli riktigt kul. Det tillverkades en skylt som sattes uppe vid vägen där det stod Hugo och Victor 1 år, det blåstes ballonger och en fiskedam sattes upp. Snacka om bra lekledare till alla barnen. Vi skulle ha blivit 12 barn men tyvärr så var Halling-grabbarna sjuka och även Wilma fick vara hemma. Det är så hemskt för Ulle, min kära kompis som även är Wilmas mamma ligger på sjukhus. Hon har ramlat av en häst och brutit underbenet på två ställen, jag lider med henne. Hon fick en öppen fraktur som hon hade krypit med flera hundra meter innan någon hörde henne skrika... Så nu ligger hon på sjukhuset med ställning på benen och kraftig antibiotika och har jätteont. Tyvärr blev inte operationen helt optimal så den måste göras om, man ska väl vara tacksam för att det "bara" var benet och inte ryggen som gick av men jag lider verkligen med henne. Ska upp och hälsa på henne så fort jag kan.
Det blev några stora paket och Victor och Hugo tyckte nog det var lite spännande men när väl det första paketet öppnas som innehöll var sin Bobycar var de andra paketen inte lika intressanta... Då var det bara lek som gällde.
Hugo har precis fått fram sin röda fina bobbycar och sitter snart på den.
Efter en stund upptäcktes det ju även att det fanns fler paket var av denna fina rusch kana .Den kommer de nog ha mycket roligt med under sommaren.
Victor har tagit in på sin blåa fina bobbycar.
Även Victor provade på rusch-kanan. De fick så klart massor av andra paket oxå bland annat jättefina kläder, bollar, bilar och böcker.
De fick ju inte smaka av den stora tårtan då jag anser att de är lite små för att äta så söta saker, därför gjorde jag en tårta till dem som inte innehöll lika mycket socker. Det är endast lite socker i tårtbotten. Här ska de försöka blåsa ut ljuset på sina tårtor vilket inte var så lätt utan lite hjälp behövdes nog.
Sen åkte kläderna av och lite skydd på golvet och så skulle de få äta sina tårtor själva. Då de inte äter själva i vanliga fall såg vi att detta skulle nog innebära mycket kladd. Har försökt att låta dem äta själva tidigare men då de bara vänder på tallriken och låter all mat falla till golvet är de helt enkelt inte varit mogna för detta. Så nu blev det premiär för både tårta och att äta själva.
Victor var nog den som var mest skeptiskt till detta med tårta, men efter ett tag kom han på att det skulle ju till munnen och ganska gott var det oxå. Han åt det mesta av grädden men inte så mycket mer.
Hugo däremot åt upp hela tårtan och slickade nästan bordet när den var slut. Ja tårtan var ju inte kvar på tallriken speciellt länge men det var faktiskt inte så mycket tårta på golvet som jag trodde att det skulle vara. Men Hugo var bra nöjd när han satt där och åt. Jag tror han satt i över en halv timme och bara njöt.
Efter tårtan var det fiskedamm som Bella och Alice skötte, det fiskades både strumpor och tofflor innan godiset kom upp. De stora barnen fick var sin godispåse medan de små fick en påse med russin och morotssticks. Morotssticken från "småfolk" har vi tidigare inte provat men de var populära. Ett bra alternativ då de är paketerade i små påsar och man får då känslan av att ha en egen lite "godispåse".
Så nu har vi firat våra älskade små pojkar och vi fick en väldigt bra dag. Vi hade ju hoppats på att vi skulle kunna vara ute men då det blåste och var ganska kallt blev kalaset inomhus. Det gick precis lika bra det, lite trångt då vi inte har ett jättehus men det är som vanligt på våra kalas. Finns det hjärterum så finns det skjärterum.
Det var ju inte bara 1-årskalas som vi hade igår utan Richard och jag firade 11-årig bröllopsdag. Richard kom hem från jobbet på morgonen med jättefina blommor. Även idag har vi något att fira då vi har varit förlovade i 12 år. Tänk vad tiden går fort.
/Linda

3 kommentarer:

johanna-tvillingmamma sa...

GRATTIS i efterskott till fina Hugo och Victor från alla oss! Har knappt varit inne på nätet sen flickorna blev sjuka och nu tog jag igen lite läsning. Vilka mysiga inlägg! 1år med pojkarna var kul att läsa (stor fin mage du hade), tårtorna blev jättefina ( hoppas dom smakade bra :-)
Ser ut som om det har varit nöjda födelsedagsbarn
Sv: ja det känns jättebra att vi blev inlagda med tanke på deras andning, främst Stina flämtar och har haft det riktigt jobbigt i två dagar. Hoppas dom blir bättre snart det tar
Mkt krafter på en liten kropp att vara sjuk.
Kramar Johanna

Sandra på Ön sa...

Grattis till er på bröllopsdag och för kärleken och vilket mysig kalas. Bilderna när de äter tårta är så söta :)
Ha en fin söndag.

Patrik Brown sa...

Grattis i efterskott grabbar! Vilka fina bilder, de värmer gott här ute till havs. Ledsen att jag inte kunde komma på kalaset, hoppas på bättring till nästa år.
Kul att de fick varsin BOBcar, bästa leksakerna någonsin (förutom LEGO, men det kommer nog det också om några år ;)
Nu har jag just lämnat Zeebrügge efter anlöp i Kiel, Terneuzen och Antwerpen.
Nästa hamn blir Oulo, sedan Kemi och förmodligen Piteå.
Ha det gött allihop!
Kramar Patrik