tisdag 5 juni 2012

SEMESTER

Nu har Richard påbörjat sin efterlängtade semester. Vet att den är tidig i år men så är det när det är tre semesterperioder. Det är inte alltid så roligt att ha semester 2 veckor innan tjejerna har påbörjat sitt sommarlov men i år kommer den väldigt välbehövligt. Jag är ju hemma hela sommaren så då spelar det inte så stor roll och det känns som om sommaren har börjat nu. Richard behöver verkligen semester även om det innebär mycket jobb här hemma.... Han skrev en lista i går över allt som ska göras i sommar, den blev lång och då han aldrig ligger på latsidan satt han igång redan igår. Vindskivorna är snart fixade och han borstade en stor del av baksidan som ska målas.

                                         

Här ska även en ny altan byggas. Det blir en stor veranda som sen går över i ett "soldäck" som löper ända bort till det andra fönstret. Ser ni den framför er? Visst kommer det bli fint. Var precis ute och rastade hundarna i skogen när jag hör att det körs en skogsmaskin vid våran gräns. Tänk om det är så att det ska gallras? Då kommer vi få en väldigt fin kvällssol som kommer lysa rakt in där vi ska ha matplatsen. Snacka om tur då. Det ska bli väldigt skönt att kunna ha utemöblerna dels under tak och inte på gräset. Det är mysigt att sitta på gräsmattan men det krävs en väldigt fin sommar för att man ska sitta där. Nu kommer vi nog sitta mer ute, det är väl det enda vi saknar från huset i stan, vår altan. Vi tillbringade många timmar där, både när det var sol och när det regnade. Vi tycker om att gå ut och sätta oss med i kopp kaffe även om det regnar och ännu mer när det åskar. Det är verkligen mysigt.
                                         
Nu har jag även hittat skor till grabbarna, ÄNTLIGEN! De har de jag vill, täkt tå, stabil över hälen, de kommer ner i den lätt och ändå sitter de bra och de är av läder och ingen svettig syntet. Så nu grabbar är det bara att lära sig gå för nu har ni även skor.
Bella har åkt på klassresa idag och hon var så spänd. De skulle åka till Åby till äventyrslandet för att sedan åka till äventyrsbadet. På vägen hem ska det shoppas och ätas glass på smultronstället vid söderköping. Tror nog hon får en toppendag. Även Alice är ute på utflykt idag, de skulle vandra på tjustleden, Richard är med som hjälpande förälder. Vi får hoppas att de slipper regnet men de har fått bästa möjliga start på dagen då solen lyser och det är den skönaste morgonen på länge.
I kväll ska Alice spela fotbollsmatch i Västervik så det blir en härlig och intensiv dag för alla. Må så gott alla där ute och ha en lika trevlig dag som jag ska ha.
/Linda

1 kommentar:

Sandra på Ön sa...

Även om han har tidig semester, så är det som sagt skönt med tid tillsammans och lite "hjälp". Låter som att din man är av samma aktiva slag som Henrik :)
Önskar er en fin dag.
(Sandalerna ser jättefina ut)