fredag 20 januari 2012

ÄNTLIGEN!!!!!!

Har vinden vänt? Jag hoppas verkligen det. I dag har det hänt så mycket, det började med nya prover som inte var så lätta att ta varför det drog ut på tiden. Man var tvungen att stänga av dränet i 3 timmar för att få ut tillräckligt med likvor till provtagningen, men till slut kom de små dropparna ut. Detta är egentligen bra då det tyder på att cystan inte har någon överflödig vätska kvar vilket senare verifierades med ett ultraljud. Cystan är i princip borta, det gick endast att se en liten strimma kvar på ena kanten och hjärnan ser helt symmetrisk ut och inga konstigheter. Vi får även då veta i samma stund att cellerna har halverats och även en minskning på laktat. Äntligen kändes det som om allt vänder, en helt otrolig känsla.
Efter ultraljudet kom Patrik upp och meddelade att infektionskonsulten var helt inne på hans spår då likvorn inte kommer från ventrikel systemet utan från cystan. Så då bestämdes det att dränet skulle ut direkt, så Victor fick lite lugnade medicin som gjorde honom lite "full" och dränet togs bort. De var tvungna att sy ett stygn och då bara skrattade Victor, så snacka om bra medicin. Patrik tyckte att det var helt onödigt att behöva söva och intubera honom för att dra dränet vilket de brukar göra. Och jag kan inte annat än hålla med honom. Det känns som om det går att undvika en sövning är det bäst.
Så nu har Victor ett tryckförband på huvudet för att förhindra läckage och det ska sitta över helgen, bara han klarar det med tanke på tidigare läckage. Han ska även ha antibiotika över helgen och ser allt bra ut och odlingen som kommer på måndag är blank kan de sätta in en shunt så fort som möjligt.
Jag trodde aldrig denna dagen skulle komma, men nu är den här och hoppet har åter igen börjat infinna sig. Det känns så skönt, snart snart är vi alla åter igen samlade.
/Linda

Inga kommentarer: