tisdag 15 april 2014

Vilken natt!!!

Denna natt har nog varit den värsta i mannaminne... Usch säger jag bara. Igår började grabbarna bli lite förkylda, näsan rann och det var lite gnälligt. Även Nils var lite påverkad med väsande andning. Trots detta ändå ganska pigga så vi började dagen med att stängsla i hagen längst upp, det var en hel del ris som vi drog ihop till en hög som snart ska få brinna. Grabbarna hjälpte till och drog så mycket de orkade. Vi hittade en hel del vitsippor också som plockades. Härligt var det. Efter lunch skulle vi in till stan för 8-mån kontroll och 3-årskontroll. Grabbarna skulle även få sina sprutor som de skulle haft vid 1.5 årskontrollen men då de var sjuka hela förra vintern kunde vi aldrig få till det.
Innan vi åkte hann vi även med den sista lamningen. Två fina baggar så nu har alla tackor lammat, skönt! 24 lamm blev det till slut.



vi åkte ju som sagt in till BVC för dessa kontroller men Hugo blev liksom bara snorigare under bilfärden och kändes även lite varm så när vi var framme blev beslutet att även denna gång var de inte tillräckligt friska för sprutor. Det går troll i denna vaccination, de har i stort sätt varit friska hela denna vinter och nu när Richard var ledig och vi skulle åka in och fixa detta så slår en dunderförkylning till. 3-årskontrollen gick de igenom i varje fall och de följer sina kurvor var och en fint. Utvecklingsmässigt ser allt fint ut också, trodde heller inget annat.
På tal om förkylningen blev den nu bara värre och värre, Nils väste ordentligt och framför allt Hugo var ganska risig. Trodde nog att det var Hugo som skulle hålla oss vakna men nej efter en timmes sömn i gårkväll drog Victor igång. Han var så täppt i näsan att han fick panik varje gång han drog efter ett andetag. Försökte att ge honom koksalt i näsan vilket var allt vi hade hemma men det hjälpte endast tillfälligt så han har sovit ca 15 minuter i taget hela natten för att gråta och få panik där emellan. Tur var sov Hugo hela natten och Nils sov i varje fall till kl .05.00 då han ville äta. Han fick sedan åka tillbaka i sin säng vilket han inte brukar och protesterade ganska mycket i det läget men efter en stund lugnade han ner sig och somnade och tur var det för Victor hade då just varit uppe och kissat och efter det blev han lite lugnare och kunde sova. Strax innan sex vaknade Hugo så jag känner mig ganska trött idag.
Idag går de på Panodil och Ipren. Victor och Nils får även inhalera. Trots smärtstillande klagar Hugo på att han har ont i näsan och i pannan. Tror förkylningen sitter i bihålorna på honom.
De somnade i varje fall ganska snabbt nu efter lunch, gick och la sig utan protester så de var ganska trötta. Får se hur de är när de vaknar...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hua....hade glömt av hur det är att ha sjuka småbarn.....INTE kul för varken barn eller föräldrar!!!
Hoppas grabbsen har piggat på sig så ni kan fira påsk wedi´t ordentligt!! :D
Kramar från oss i Snåret..... :D