fredag 28 december 2012

En hel dag med jakt!

Igår var Richard och jag bjudna på jakt på Duvekulla. Vi började med att åka med alla barnen till farmor där de skulle mysa hela dagen. Det var lite med nöd och näppe att vi kom dit då jag tror att kommunens sandbilar helt hade missat varningen som utfärdades kvällen innan. Ja vi skulle nog lika gärna ha kunnat åka skridskor på vägen.... har aldrig åkt på en så hal väg. Tur att vi var ganska ensamma på vägen så vi kunde åka riktigt lugnt.
Väl framme i Duvekulla väntade ett stort gäng med glada jägare och hundförare. Vi hade med oss Solo som nu har jagat några gånger men är fortfarande nybörjare. Det var mycket snö i skogen så det var tungt att gå och även tungt för hundarna att jaga. Trots detta blev det tre fällda djur under dagen och jag som aldrig har varit med och jagat med hund tidigare fick se Solo jaga dovhjort ett par gånger och hon stötte även fram 8 grisar ur en dal. Richard fick tyvärr ingen chans att skjuta dessa hjortar men det var spännande. Grisarna var Solo däremot inte speciellt sugen på att följa efter men fram kom de i varje fall. Tyckte hon skötte sig fint i den svåra terrängen. Även om det var tungt att gå så var det en himla mysig och trevlig dag. Så det tackar vi varmt för att vi fick vara med på!

Nu sover grabbarna efter en ganska intensiv förmiddag. Sista veckorna har det infunnit sig något av en ro hos dem och de är så himla tillfreds med att bara vara. Självklart är de väldigt busiga och hittar på rackartyg hela tiden men inget gnäll i stort sätt över huvud taget. Idag däremot har det varit mer gnälligt hos Hugo som har en förkylning på gång. Tror att det är den som spökar. Vill bara vara uppe i famnen hela tiden och det börjar kännas att de är tunga nu man blir ganska trött efter en liten stund. Förhoppningsvis mår han lite bättre efter att han har sovit då jag har lovat tjejerna att vi ska åka in till Västervik och kolla på REA!! De har var sitt presentkort som de fick i julklapp som brinner i plånboken så visst måste de få se lite på REA. Får bädda ner de små i vagnen och hoppas på att han tycker det är väldigt skönt att sitta där. Helst STILLA! Det återstå att se, annars får väl jag gå en sväng ute medan tjejerna springer i affärerna. Det löser sig alltid.

I morgon kommer snickaren för att titta lite mer inför vår utbyggnad. Det ska bli så kul och jag tycker det är så spännande. Det kändes så långt borta för ett tag sedan och nu börjar vi närma som byggstart!!! Han ska även hjälpa oss att rita. Spännande!

/Linda

2 kommentarer:

Björköborna sa...

Kul att ni kunde vara med! Jag känner faktiskt inte av någon träningsvärk, trodde att jag skulle göra det eftersom det var otroligt tunggånget!

Hoppas vi ses snart igen,

Kram Christel

PS. Hur gammal är Solo nu igen? ;)

Richard och Linda sa...

Ja vi får ta och ses någon dag. Och det där med åldern på hundar är inte lätt, blandar ihop dem hela tiden med de andra hundarna och även med grabbarnas ålder... Men vi kan nog vara överens om att Solo inte är 1 år ännu. Tiden går fort ibland.