fredag 3 augusti 2012

En härlig dag i Virums älgpark.

Idag har dagen gått i bad och älgars tecken, vilken härlig dag vi haft. Vi började med att redan efter frukost bege oss till Ankarsrum där Agnehta och Tommy har sitt lilla semesterparadis. Där badade tjejerna för fullt och vi åt lunch på bryggan med fötterna hängandes utanför. HÄRLIGT!!! Solen sken trots att de kvällen innan hade visat åska och regn under dagen.
Här simmar och badas det för fullt. Badtempen visade 21 grader och de tyckte det var helt kanon även om det tog ett tag innan Bella vågade doppa sig. Men sen var det "larvsimning" och "dilfinsimning" som gällde. De allt inga badkrukor våra tjejer.

Det det bjuds på många fina ställen att fotografera på är det svårt att låta bli att ta lite kort på våra små pojkar som gärna smilar upp sig när kameran kommer fram. Tyckte även att de kunde ta sig en sväng i kanoten vilket de tyckte var jätteroligt. Victor verkar ha kläm på hur man paddlar.

 Hugo posar lite framför kameran. Snyggt häng...
Även grabbarna ville plaska lite med vatten. Dock var baljan lite liten men det spelar ingen roll tycker Victor utan kryper gärna ner för att se om han får plats.
När grabbarna hade sovit styrde vi kosan till Virums älgpark. Agnetha, jag och alla barnen tyckte det skulle bli väldigt spännande att få se älgar på nära håll. De var väldigt närgångna och kom gärna in i vagnen vi satt i. Tyvärr kom de lite snabbt när vi inte såg så Victor fick sig en riktigt blöt puss utav en stor älg som samtidigt grymtade vilket slutade i ramaskrik. Det tog en liten stund att lugna ner honom och under tiden flippade även Hugo ut, men när de väl var lugna kunde de åter igen titta på älgarna utan att gråta och de till och med klappade några älgkalvar. Tjejerna tyckte det var jättekul även om de oxå blev lite rädda när älgen nästan kom in till oss. Trots detta vågade de mata älgarna med äpple via munnen.

 Alice som matar en liten älgkalv med äpple via munnen.



Det blev en väldigt härlig dag som vi fick tillbringa med svärmor/farmor så tack för denna dag. Ännu en dag som vi kommer minnas framöver och nästa gång måste Richard följa med för visst kommer vi besöka dessa små sötnosar fler gånger. Tror att nästa år kommer grabbarna tycka att det är ännu roligare.
/Linda

2 kommentarer:

Elin sa...

Vilka fina bilder, gillar den på Hugo skarpt då han tar sig ett häng :)

johanna-tvillingmamma sa...

sötnosar!!! gissar att det var populärt att åka dit!


sv:TACK! jag men visst är det så! ja det är så underbart! nu har dom stirrat på varandra varje dag sen dess. Alma pratar mest och stina bara fånler! Vi njuter!
kramar