torsdag 5 april 2012

PÅSKLOV!!

Nu har tjejerna påsklov, vilket de är väl värda. De kämpar på i skolan och visar det ena bra resultatet efter det andra. Trots att de inte är äldre än vad de är så förstår de att det är nu de lägger grunden för sin kunskap. De vet att man måste hänga med i skolan från början för att komma in på en bra utbildning när det väl blir dags. Jag kan nog säga att jag inte visste i den åldern att det betydde så mycket att få bra betyg, men de är väl medvetna om de ska bli något så krävs det att man läser redan nu. Tycker det är en bra inställning och trots att de läser så hinner de med så mycket kul ändå och det är bra mycket roligare att komma hem och tala om att man fick alla rätt på diktamen eller glosor som man lagt ner mycket arbete på än att ha massa fel på grund av ogjorda läxor. Träning ger färdighet! Så nu kan de bara njuta av en hel vecka påsklov.
Upptäckte även i morse att man inte kan lämna Hugo obevakad för en minut längre. Trots att han kryper har han ändå inte tagit sig så långt, nu är det andra bullar som gäller. Både Hugo och Victor satt och lekte inne i lekrummet, och var väldigt nöjda med det så då passade jag på att plocka ur diskmaskinen och röja undan efter frukosten. Efter bara ett par minuter hör jag en duns och ett gallskrik. Till min fasa rusar jag till grabbarna och finner endast Victor i rummet. Då har Hugo tagit sig ut genom rummet över en ganska hög tröskel vidare genom hallen för att ta sig in i Alice rum. Vad han inte hade räknat med var att Alice har ett litet trappsteg ner till sitt rum och där stod han på huvudet och kom inte vidare. Tur var så tog han inte trappan som är precis bredvid rummet, för vad hade hänt då???? Vill inte veta. Nästa vecka när vi ska på återbesök med Victor i Linköping tar vi svängen förbi IKEA och köper grindar och andra barnsäkerhets-saker. Vi har inte riktigt hunnit med att göra hemmet helt barnsäkert ännu men nu är det i god tid, vi har endast plockat undan vissa grejer och stoppat i eluttagen men nu är det dags innan olyckan är framme. Denna gången kom han undan med ett litet rött märke i pannan.
Febern håller tyvärr i sig och även Hugo har nu åkt på feber hoppas den avtar snart så de blir lite pigga.

2 kommentarer:

Björköborna sa...

Glad Påsk till er också! Så skönt det är med påsklov för stora och små pluggisar :) Hoppas att förkylningarna inte blir långvariga och att ni får mycket godis i påskäggen!

Kram från Björköborna :)

Sandra på Ön sa...

De är otroligt snabba de små och kan inte tänka mig hur det är med två. Att säkra gör ju också att man kan slappna av lite och inte behöver säga nej hela tiden och lyfta bort. En riktigt glad påsk önskar vi er.