lördag 14 januari 2012

väntar...

Ja då var man hemma en sväng igen... Det är ganska skönt att komma ifrån sjukhuset för ett par dagar, då man står vid Victors säng hela hans vakna tid. Vågar inte vända ryggen till då han genast är där då och drar i både CVK-slangarna och drän, vilket vi absolut inte vill att han ska dra ut innan det är dags. Man blir så himla beroende av hjälp från personalen, bara man ska värma lite mat till honom måste någon komma in och sitta med honom. Jag är van att klara det mesta själv så det är nästan svårt att be om hjälp men de är så himla tillmötesgående och hjälper mer än gärna till. Måste säga att det är helt underbar personal på avdelningen.
Hur som helst så är det odlingssvaren som vi väntar på nu. De skulle ha kommit idag och eftersom vi inte hört något bör det tyda på att odlingarna inte visar någon växt av bakterier. Om de skulle visa bakterier måste mikrobiologen ringa in svaret till avdelningen eftersom det kan vara aktuellt med byte av antibiotika vid bakterieväxt. Om det är så att det inte är någon växt har vi haft väldigt tur, för nu är de ändå inne på att Victor har haft en infektion då efterföljande prover har tytt på det, fast den är på väg bort. I början dränerade han även väldigt mycket likvor, över 10 ml i timmen. Nu är det mer sparsamt ca 3-6 ml i timmen och tydligen vid en infektion produceras det mer likvor för att kroppen ska bli av med infektionen tidigare. Likvor som kommer ut nu är även mer klar än den som kom ut först. Förmodligen upptäcktes infektionen precis i rättan tid innan det riktigt hade kommit vidare. På måndag ska det tas mer prover på likvorn och då ska ju även odlingssvaren ha kommit och då ska vi förhoppningsvis få veta när de kan lägga in en ny shunt och om dränet ska dras några dagar innan eller vid samma tillfälle som shunten sätts in.
Victor har nu legat till sängs i 9 dygn, han är uppe ur sängen ca 2 timmar per dygn och det är helt otroligt att han fortfarande har humöret uppe, denna lilla kille är helt makalös. Varje gång någon kommer, det spelar ingen roll om de är vitklädda eller grönklädda har munskydd och konstiga hårnät på sig han bara skrattar åt dem. Jag tror snart att han har charmat alla som han mött. Jag lovar att man smälter.

Det är i varje fall väldigt skönt att komma hem och få rå om de andra barnen lite. Vi har precis suttit och tittat på gladiatorerna, ätit godis och bara myst. Hugo sover sedan ett par timmar tillbaka och tjejerna är på väg i säng nu. De är trötta efter första veckan i skolan. De har ju längtat till skolan igen efter lovet men Alice var lite rolig första dagen. Jag frågade henne om det var kul att börja skolan igen. Alice svarade "Ja det var roligt men jag längtar till sportlovet" Men det är klart skolan måste ju börja för att kunna se fram emot nästa lov igen. Bella pluggar för fullt inför Vi i femman på tisdag, missa inte det på radio Kalmar kl 17-18.

1 kommentar:

Micha75 sa...

Vi lider med er och tycker ni alla 6 är helt fantastiska som orkar. Hoppas av hela mitt hjärta att detta snart är över och att ni får vara tillsammans som en hel familj igen och leva normalt.7
Styrkekramar från Min familj till er
Ps det är klart att vi håller tummarna för Bella och hennes klass. Ds