söndag 29 november 2009

Snart allt klart.

Hej.
Idag har jag lagt den sista klinkers plattan i hundhuset, så himla skönt att man kan se slutet på bygget. Några som sett hundhuset säger att det är det finaste på hela gården... vet inte om jag håller med. Bygget har ju tagit en stund, har ännu en gång insett att jag är en oförbätterlig tidsoptimist Linda skriver också under på det....särskilt när det handlar om jakt, har slutat säga tider när jag är och jagar, är ingen idé, är aldrig hemma när jag ska ändå.

Idag har jag och barnen huggit advents gran också, ganska skön känsla att gå i sin egen skog och kunna välja precis vilken gran man vill, barnen tyckte vi skulle slå till med en riktigt stor, sisådär en sju, åtta meter hög gran, kanske inte sa jag vi måste ju få hem den också, -men pappa du är ju brandman så det är väl inte så svårt, nej troligen inte sa jag och spännde mig lite extra men granen måste ju få plats framför huset också sa jag, granen vi tillslut bestämde oss för var lagom stor.

Hundträning är inget jag gjort mycket av sista tiden, de få dagarna jag kunnat ägna mig åt annant iväntan på torktider i byggandet har jag jagat istället, försökt att tränat lite samtidigt och det har gått bra, ingen mer vattensvans som tur är, sista gången jag var iväg trodde jag nog att det skulle komma tillbaka, hade iväg Molle på långa apporter i kallt vatten, men det gick som tur var bra. Sjöfågeljakten börjar faktiskt bli ganska bra nu, mycket fågel i luften så blir det lite nordan vind och lite kallare så kan det nog bli riktigt bra.
Har lite ny fågeljakt pågång också, ska dit och reka nästa vecka, hoppas att den är lika bra som jag tror den kan vara.
Tror jag tar en sväng imorgon bitti och ser om kniporna flyger något. Återkommer med en rapport och lite bilder på hundhuset.

/Richard

Inga kommentarer: