tisdag 1 april 2014

tack för rullgardinen!!

För ett par veckor sedan gick grabbarnas rullgardin sönder, man kan ju alltid fråga sig hur det gick det men tydligen höll den inte för två grabbar på 12 kg styck... Sedan dess har de börjat vakna allt tidigare och tidigare. Klockan 5 har de tyckt att nu är det morgon och har en vaknat då så är snart den andre blivit väckt. Och då vi har haft en hel del vakna nätter den senaste tiden har det inte direkt varit kul att gå upp en så där halv sex varje morgon.
Igår tog jag därför tag i problemet och införskaffade en mörkläggningsgardin. Och vad blev resultatet? Jo Victor vaknade visserligen klockan fem och var ledsen, han fick komma upp till oss och somnade sedan om. Nils sov till klockan sex och då vaknade så klart även Victor men vi kunde ligga och mysa i sängen i tre kvart innan han gav upp och ville ner till tjejerna. För där nere var det än så länge endast tjejerna som var vakna. Hugo sov för fullt ända till 07.10 !! Det är lite skillnad mot 05.00. Hugo är även den som har haft väldigt dåligt morgonhumör under dessa tidiga mornar och idag var han som en lärka. Inte så konstigt kanske då han har 12 timmars sömn i ryggen utan att ha vaknat en enda gång. Även en annan kan idag känna sig lite utvilad.
En kopp kaffe och en saga om Mamma Mu har vi hunnit med och nu ser vi fram mot en härlig dag som vi hoppas ska ge lite sol. Det är kallt ute just nu men det ser lovande ut. Allt är väl även bättre om man jämför med gårdagen som var väldigt grå.

Inga kommentarer: