fredag 4 april 2014

Besök hos garpetrollen.



Det är väldigt mycket prat om troll och spöken i grabbarnas liv just nu. Mössor dras ner över ansikten och filtar läggs över och vips så har de blivit spöken. De smyger och skräms, ibland så mycket att de blir rädda för varandra och mestadels bara gapskrattar de.
Idag när vädret var på topp tyckte vi att det var dags för en sväng till garpetrollet och hans vänner i skogen. Ulle och Wilma hängde så klart med. Jag har själv aldrig varit där men vet att det ska vara väldigt fint, vad vi däremot inte visste om var att det absolut inte gick att ta sig fram med vagn. Det var väldigt brant, detta tog vi oss upp för en bit men när den lilla stigen blev ännu mindre fick vagnen lämnas en stund. Nils fick hänga med på armen och så gick vi en bit och tittade på alla troll som fanns överallt. Grabbarna tyckte det var jättekul, Victor var lite försiktig i början då han var en aning rädd för dem. Hugo och Wilma är som vanligt inte rädda för någonting utan skulle krama och känna på alla troll de såg. När de lekt en stund åt vi lite korv med bröd i en glänta. Vi gick inte ända upp till toppen, då vi hört att det inte skulle finnas något staket där uppe och det är ett väldigt stup längst upp. Vi kände inte för att chansa på att det skulle funka med våra tre vilda treåringar så vi stannade där vi var och alla var så nöjda med det. Två timmar i skogen med trollen gick väldigt fort.
Det blev en härlig förmiddag som snart kommer göras om igen. Skulle vara kul att gå hela rundan och även då när det är en arangerad vandring för barnen och ett troll går med och berättar om alla trollen i skogen. Tror Hugo och Victor skulle tycka det var väldigt spännande. Det är lätt att glömma sånt som finns precis i närheten, ibland behöver man inte ta sig så långt för att hitta helt nya saker.
När vi kom hem så blev det en lite tur till i skogen med hundarna och när vi kom tillbaka bjöd Bella på nybakade muffins ute i solskenet. Vi blev kvar hela eftermiddagen ute tills det var dags för middag och denna stod Alice för. Vad bättre passar inte då än tacos. En väldigt trevlig fredag och en bra start på helgen. Den som saknas är dock Richard som jobbar men imorgon kommer han hem igen. Då blir det mys med hela familjen och kanske läggs det lite golv i sovrummet...

Inga kommentarer: