fredag 18 oktober 2013

en heldag med familjen Brusman

Förra helgen tog vi tag i det. Vi har funderat ett tag på hur vi skulle kunna tacka hela familjen Brusman för allt de hjälper oss med. En hel vecka på sin semester valde de att ta husvagnen och flytta till vårt kaos utan varken riktigt kök dusch eller toalett. Vi fick massor av hjälp med vårt bygge och vi hade en fantastiskt rolig vecka med många härliga grillmiddagar och mycket skratt.
Vi vet att de gillar att vara ute i skogen precis som vi så detta började vi med. Vi sa till dem att de skulle komma ut till oss på förmiddagen i oömma kläder, så vi packade fyrhjulingen full med både ungar ved och en härlig matsäck. Då vädret även bjöd på strålande sol denna oktoberdag gjorde allt bara bättre. Genom skogen tog vi oss upp till hagarna och gjorde i ordning en brasa där vi grillade korv. Åter igen var det mycket skratt som det bjöds på. Våra småkillar bara älskade att få gå omkring och leta pinnar till korven och framför allt Victor var väldigt intresserad av elden. Hugo tyckte röken var lite otäck och ville helst äta rå korv direkt från pinnen. Av någon anledning blir det mycket fokus på dessa två varför vi även ville göra något för de stora barnen. Då sovtid passerat sedan länge åkte jag och grabbarna tillbaka för att sova middag medan de stora fick testa att skjuta på lerduvor, vilket var väldigt uppskattat från både stora och små. 





Självklart var dagen inte över efter detta. Då Brusmanfamiljen var helt ovetande hela dagen var det väldigt kul att bara föra över dem i olika faser hela dagen. Så detta var fas 1 och snart var det dags för fas 2... Efter lite kaffe skickade vi helt enkelt hem dem igen... Sa till dem att tvätta bort grill och korvlukten och ta på sig något de kände sig lite finare i så skulle vi komma hem till dem ca 17.00.
Då nästkommande aktiviteter inte skulle kännas lika kul med Hugo och Victor var vi och lämnade av dem hemma hos mamma och Tidde där de skulle mysa hela kvällen och sova gott till dagen efter.
Väl hemma hos Brusman och då inne i fas 2 hade vi med oss pommac, champange kex och ost. Så vi bjöd liksom in oss själva för en stund, känns som vi kan göra det till dem:) Där fortsatte kvällen för att sedan gå in i fas 3. Dessa faser liksom följde hela kvällen som en liten röd tråd. Vidare från jättegaten åkte vi till bowlinghallen där vi fick reda på att att Michaela var en gammal bowlingmästare!!!! Dolda talanger är alltid roligt att finna. Barnen fick en bana och vi vuxna tog en och tiden bara flöt iväg. Hade vi vetat hur kul vi skulle ha hade vi tog tagit oss dit tidigare, men då vi hade en tid att passa och för att gå in i fas 4 var vi tvugna att bryta upp. Här i från tog vi oss nu ner till stan då våra magar nu åter igen var tomma. Bord hade vi bokat på statt och där åt vi gott. Vi testade deras Black Rock grill vilket var en väldigt spännande upplevelse. Man fick steka sitt eget kött på en glödhet sten. Vi valde att steka lamm vilket blev helt gudomligt gott!!!! Barnen åt plankstek med hjort vilket de tyckte var jättegott.
Våra tjejer har inte varit speciellt mycket på resturang och framför allt var det länge sedan de var på en fin resturang så de tyckte det var himla spännande. Nils som nu varit på resturang för första gången skötte även han sig helt exemplariskt. Han sov igenom hela kvällen, både vid discomusik i bowlinghallen och senare på resturangen.
Här var tanken att kvällen skulle var slut men då tog familjen Brusman med oss in i fas 5. Lite kaffe hemma hos dem på deras inbyggda altan. Lite tända ljus och filtar så gick det att sitta därute trots att det endast var några grader utomhus.
Vilken dag det blev från förmiddag till sent in på natten. Denna dag kommer i varje fall vi bära med oss under vintermörkret och tänka på när det känns lite mörkt och ruggit ute. Man blir liksom lite varm i hjärtat när man vet att vi har vänner som familjen Brusman.

1 kommentar:

Micha75 sa...

Jaa vilken dag. Helt underbart rolig med underbara vänner att spendera den med. Strot tack ännu en gång. Vi kommer tillbaka när vinter kommit och grillar ny korv och åker pulka =)
Ja vi kommer säker ut innan dess.

(Åh inga som helst problem om ni vill bjuda in er själv till oss igen någon gång =) )

Michaela Mattias Philip och Oscar